مرکز قلب جنین و کودک (F.P.H.C)

مرکز قلب جنین و کودک (F.P.H.C)

مرکز قلب جنین و کودک (F.P.H.C)، دکتر منوچهر سلطانی (فوق تخصص قلب کودکان ، نوجوانان و بیماری های مادرزادی قلب)، اکوکاردیوگرافی جنین و اعمال اینترونشنال قلب ، دارای گواهینامه اکوکاردیوگرافی از بنیاد طب جنین انگلستان
مرکز قلب جنین و کودک (F.P.H.C)

مرکز قلب جنین و کودک (F.P.H.C)

مرکز قلب جنین و کودک (F.P.H.C)، دکتر منوچهر سلطانی (فوق تخصص قلب کودکان ، نوجوانان و بیماری های مادرزادی قلب)، اکوکاردیوگرافی جنین و اعمال اینترونشنال قلب ، دارای گواهینامه اکوکاردیوگرافی از بنیاد طب جنین انگلستان

پاسخ به سوالات بیماری های قلبی جنین و کودک (2)

1. فردی با بیماری شوگرن باردار است. قلب جنین ماههای اول مشکلی نداشت ولی از هفته 25 و 26 بارداری قلب جنین شروع به بزرگ شدن کرد، آیا این مشکل درمان می شود؟

اگر علت بزرگی قلب، اختلال ریتم باشد، می توان آن را درمان کرد. ختم حاملگی انتخاب بعدی خواهد بود.

 

2. سلام دکتر. خسته نباشید. من 6 ماه پیش و بعد از تولد به دلیل tga فرزندم رو از دست دادم؛ نه دیابت دارم و نه مشکل خاصی در بارداری. بعد از اون اتفاق کاردیوتایپ و آزمایش های ایمنی انعقادی دادم و مشکلی نبود. الان مجددا باردار و هفته 10 هستم. زودترین زمانی که میشه اکو کنم برای بررسی حداقل tga هفته چندم هست؟ چقدر امکان تکرار وجود داره؟

سلام. امکان تکرار در تولد نوزادان بعدی بسیار پایین است و با اکوکاردیوگرافی جنین در صورتیکه قرارگیری جنین و فیزیک مادر مناسب باشد از هفته 16 می توان قرارگیری عروق را مشاهده کرد. 

 

3. سلام وقت بخیر آقای دکتر. پسرم یک سال و دوماهه است. در 8 ماهگی بعد از انجام دادن اکوی قلب گفتن دریچه اش مقدار کمی شل هست و خون برگشت میزنه. الان برای عمل چشم نیاز به بیهوشی داره. خواستم راهنماییم کنید که آیا این مسئله خطرناکه؟ در بزرگسالی باعث بروز مشکل برای پسرم نمیشه؟

سلام. مسئله ای که شما عنوان کردید و مقدار آن، ناچیز بوده و هیچ اهمیتی ندارد و برای بیهوشی و عمل مشکل خاصی ایجاد نمی کند و اگر فقط همین مسئله ای باشد که عنوان کردید در آینده نیز مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

 

4. سلام آقای دکتر. سوالی داشتم از حضورتون. هنگامى که اکو جنین انجام شد و از وجود مشکل قلبى جنین مطلع شدیم، اقدامات لازم چیست؟

این یکى از سئوالات کلیدى است که همیشه مطرح مى شود.

 در یک حالت ممکن است جنین مبتلا به اختلال ساختمانى قلبى عمده اى مانند عدم رشد یا عدم تشکیل یک بطن باشد؛ در این صورت توصیه به انجام سقط مى شود؛ زیرا در صورت تولد مى تواند براى خانواده ضربات روحى شدیدى ایجاد نماید و یا نوزاد پس از تحمل درد بسیار از دست رود. ضمن اینکه در صورت امکان درمان در کشورهاى دیگر، از نظر اقتصادى به خانواده فشار خواهد آمد. البته ادامه حاملگى، در صورت رضایت خانواده با اطلاع از مشکل قلبى جنین، امکان پذیر است.

حالت بعدى، جنین هایى هستند که دچار اختلالات خفیف یا جزئى مى باشند که اغلب پس از تولد قابل برطرف شدن است و نیاز به اقدام خاصى نیست.

موارد دیگر جنین هایى هستند که دچار اختلالات ریتم و ضربان قلب مى باشند که بسته به سن حاملگى مى توان درمان مناسب جهت آنها را انجام داد؛ گرچه اغلب باز نیاز به درمان خاصى نیست و فقط باید پیگیرى شود.

نکته پایانى اینکه ندرتاً و در بعضى حالات مى توان جنین با مشکلات خاص قلبى، را در دوران جنینى تحت اعمال جراحى بسته قرار داد؛ که انجام این اعمال فعلاً در کشور ما بسیار محدود است.

در نهایت باید به این نکته مهم توجه داشت که اکو جنین در بسیارى موارد ناجى خانواده است.

 

5. سلام. ممنون از اطلاعات مفیدتون. آقای دکتر بهترین زمان برای اکوی جنین در چند هفتگی هست؟

سلام. همانطور که قبلا بیان شد بهترین زمان برای انجام اکو قلب جنین، بهترین زمان انجام اکوکاردیوگرافی جهت یافتن اختلالات قلبی جنین و در صورت نیاز اقدام مناسب، بین هفته های 17 تا 19 می باشد. برای مطالعه بیشتر می توانید به اینجا مراجعه کنید.

نظرات 2 + ارسال نظر
اشکان دوشنبه 20 شهریور 1396 ساعت 09:16

سلام آقای دکتر
من پسری 4 ساله دارم که مدتی پیش هنگام بازی احساس درد کمی در سینه داشت، اما بعد از مدتی این مشکل برطرف شد، بنظر شما نیازی به اکو و معاینه می باشد. با تشکر

درد قفسه سینه در کودکان مشکل شایعی می باشد و اکثر مواقع نکته خاصی نیست ولی ترجیحا در این خصوص معاینه شود بهتر است.

جواد پنج‌شنبه 2 شهریور 1396 ساعت 12:26

با سلام من یک دختر ۸ ماه دارم که دارای نارسایی قلبی از نوعchfبا ef32 می باشد میخواستم ببینم قابل درمانه

سلام. سئوال نامشخصه چون علل مختلفی میتونه عامل این مشکل باشه ولی بهر حال به احتمال زیاد نوعی از کاردیومیوپاتی بابد علت آن باشد که درمانهای نگهدارنده دارویی میتونه کمک کننده باشه در ضمن اینکه تلاشهایی بصورت تزریق سلولهای بنیادی و ژن درمانی در این کودکان انجام پذیرفته و در نهایت پیوند قلب میتواند نجات بخش باشد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد